Hírek

2024.04.28 12:22
Kedves Festőtársak! Örömmel szeretnénk bejelenteni, hogy május 2-án, 18:00-kor élő közös videó vetítés lesz a Facebookon az Attraktív festészet-Simon M. Veronikával csoportban. Ez alkalommal egy izgalmas festmény - A SZAVAZÁS ELSŐ HELYEZETTJE - elkészítését követhetitek figyelemmel, melynek címe "Hölgy virágkosárral". Ez a tengerparti jelenet egy gyönyörű hölgyet ábrázol, ahogy virágokat gyűjtött a kosarába. Veronika el fogja mesélni az emberábrázolás titkait, valamint azt, hogyan lehet nagy távolságot bemutatni a festményeken. Élőben kérdezhetsz tőle, és ő szívesen válaszol minden kérdésedre. Emellett, bónuszként megmutatjuk nektek "Falu végén" című romantikus festmény videóját is, mely a szavazás második helyezettje volt. A videókat egész május hónapban akárhányszor megtekinthetitek, és a festményeket meg is festhetitek. Mindez mindössze 7990 Ft/május hó-ért érhető el. Ne hagyd ki ezt az izgalmas lehetőséget, vedd meg jegyedet itt: https://smvmuvesz.hu/Attraktiv-festeszet-Simon-M-Veronikaval-csoporttag Várunk mindenkit szeretettel! Üdvözlettel SMV FESTŐTANODA CSAPATA Szeretettel: Simon M. Veronika Cserhát - Munkácsy és Holló László díjas, KUNST MEISTER festőművész Cím: 8000 Székesfehérvár, Bercsényi M. u. 7. Mobil: +36 20 661 33 71 Telefon:+36 22 340 346 Honlap és webshop: www.smvmuvesz.hu E-mail címek: simonmveronika@gmail.com simonmariaveronika@gmail.com

TOP termékek

Blog

FESTMÉNYEK LEVÉDÉSE

Simon M. Veronika
Simon M. Veronika
2021.10.21 13:43
FESTMÉNYEK LEVÉDÉSE

A festményt elkészülte után le kell védeni.

Szerinted az aláírással befejezted a képedet? De hol marad a védelem?

Amikor a festményed aláírtad, akkor elértél egy állomást a képed megfestésében. De ezzel az még nincs kész.
Minden festményt valamivel meg kell védeni az idő okozta sérülések ellen.
A teljesség igénye nélkül vegyük át, hogyan kell a festményünket megvédeni.

Olaj-festmények:
Kaphatók a Művészellátó boltokban kimondottan erre a célra kifejlesztett védő, úgynevezett firnisz lakkok. Ezek megtalálhatók spré vagy üvegben, kenhető formában is. Ezek megvédik a képet sárgulás, repedezés és UV sugárzás ellen is. Vigyázz! A damárlakk erre a célra nem megfelelő, az nem véd, csak fényesít.
Mielőtt levéded a festményed győződj meg róla, hogy teljesen megszáradt. Ehhez kell legalább kettő-három hónap. Egy száraz ecsettel portalanítsd a festményed. Azután védd le a védő-firnisz lakkal és fektetve hagyd száradni.

Akril-festmények:
Az üzletekben sok fajta és viszonylag drága védő anyagokat kapsz az akril képeid megvédésére. Szintén van spré és kenhető formájú anyagok is.
De van egy jó, amit kevesen ismernek, az meg fogja védeni neked a képedet repedés, UV fény és besötétedés ellen. Úgy hívják, hogy CAPAPLEX.
Ez az anyag Caparol boltokban kapható, literes és 5 l-es kiszerelésben.
Soknak tűnik, de érdemes bele bocsátkozni, mert egységre vetítve viszont mindegyik védő lakknál olcsóbb.
Ez az anyag szinte azonnal felkenhető a festményedre amikor befejezted.
Győződj meg róla, hogy megszáradt-e a vastagabban felvitt akril festék is (oldalról nézd meg, hogy minden kis részlete száraz-e). Ha igen, akkor a capaplexet vagy ecsettel rákenve vagy festékfelhordó hengerrel ráhengerezve vagy fúvókával rá fújva lehet felvinni.
Először tejszerű lesz a képeden ez az anyag, ne ijedj meg tőle, mert átlátszóvá fog válni.
Gyorsan szárad kb. fél óra múlva már kész is a képed. A védelem mellé kap egy szép selyemfényt, a festékek újra élni kezdenek.

Pasztell,- szén,- akvarell és más vizzel elkenhető festmények megvédése:
Kaphatók szintén az üzletekben kimondottan erre a célra méregdrága sprék, valamint javasolják néhányan a hajlakkot is.

Nekem az a javaslatom, hogy az elkenődő technikával készült képeket inkább üveggel védd le. Azaz tedd üveg mögé a festményed, akkor nem firniszelni.

Lehet kapni plexit, sima üveget, vagy non reflex üveget is.

Én a non reflex üveget javaslom a képeid megvédésére, mert ez nem veri vissza a különböző ablak és lámpafényeket amelyek a lakásban vagy a kiállítóteremben vannak. Olyan mintha nem is lenne üveg a képed előtt, sőt ad a festményednek egy finom selyem hatású plusz tartalmat.
Üvegező és keretező boltokban tudod megvenni, ott méretre is vágják neked.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni.
Javasold a barátnődnek is, hogy iratkozzon fel a hírlevelünkre.