Hírek

2024.04.28 12:22
Kedves Festőtársak! Örömmel szeretnénk bejelenteni, hogy május 2-án, 18:00-kor élő közös videó vetítés lesz a Facebookon az Attraktív festészet-Simon M. Veronikával csoportban. Ez alkalommal egy izgalmas festmény - A SZAVAZÁS ELSŐ HELYEZETTJE - elkészítését követhetitek figyelemmel, melynek címe "Hölgy virágkosárral". Ez a tengerparti jelenet egy gyönyörű hölgyet ábrázol, ahogy virágokat gyűjtött a kosarába. Veronika el fogja mesélni az emberábrázolás titkait, valamint azt, hogyan lehet nagy távolságot bemutatni a festményeken. Élőben kérdezhetsz tőle, és ő szívesen válaszol minden kérdésedre. Emellett, bónuszként megmutatjuk nektek "Falu végén" című romantikus festmény videóját is, mely a szavazás második helyezettje volt. A videókat egész május hónapban akárhányszor megtekinthetitek, és a festményeket meg is festhetitek. Mindez mindössze 7990 Ft/május hó-ért érhető el. Ne hagyd ki ezt az izgalmas lehetőséget, vedd meg jegyedet itt: https://smvmuvesz.hu/Attraktiv-festeszet-Simon-M-Veronikaval-csoporttag Várunk mindenkit szeretettel! Üdvözlettel SMV FESTŐTANODA CSAPATA Szeretettel: Simon M. Veronika Cserhát - Munkácsy és Holló László díjas, KUNST MEISTER festőművész Cím: 8000 Székesfehérvár, Bercsényi M. u. 7. Mobil: +36 20 661 33 71 Telefon:+36 22 340 346 Honlap és webshop: www.smvmuvesz.hu E-mail címek: simonmveronika@gmail.com simonmariaveronika@gmail.com

TOP termékek

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános szerződési feltételek

 

Kérjük, mielőtt megrendelését elküldené szíveskedjék elolvasni az Általános Szerződési Feltételeinket (a továbbiakban ÁSZF-ként is említve).

Webáruházunkban Simon M. Veronika festőművész által alkotott festményeket, és nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalmak (festmények elkészítését bemutató videók) megtekintésének 6 (hat) hónapos megtekintési lehetőségét vásárolhatja meg.

A nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom (festmények elkészítését bemutató videók) 6 (hat) hónapos megtekintési lehetőségének megrendelésére speciális elállási szabályok vonatkoznak, mely szerint amennyiben az Ön kifejezett, előzetes beleegyezésével teljesítjük a video tartalom elérését, úgy Ön elállási jogát elveszíti. Kérjük, hogy a megrendelés részletes szabályairól szíveskedjék jelen szerződési feltételeinkben tájékozódni.

Ön a www.smvmuvesz.hu weboldalon található termékekre illetve tartalmakra vonatkozó megrendelése elküldésével egyidejűleg kijelenti, hogy ismeri, magára nézve kötelezőnek tekinti az Általános Szerződési Feltételeket. Ezen szerződésben foglalt feltételek szerint Ön mint Vevő és Abu Attila ev., mint Eladó - a www.smvmuvesz.hu weboldal üzemeltetője - között az Ön ajánlattételének elfogadásával szerződés jön létre, és Ön tudomásul veszi, hogy rendelése fizetési kötelezettséggel jár.

A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek, azokat nem iktatjuk, magyar nyelven íródnak és a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexre nem utal.  

A Webáruházban leadott megrendelések ráutaló magatartás formájában tett jognyilatkozatnak minősülnek.

 

Jelen ÁSZF hatálya Weboldalunkon történő jogviszonyokra terjed ki.

Jelen ÁSZF folyamatosan elérhető a Weboldalunkon.

 

Az Általános Szerződési Feltételek tartalmazza a közöttünk létrejövő szerződés tartalmát – a vonatkozó kötelező érvényű jogszabályok rendelkezései mellett. Ennek megfelelően tartalmazza a jelen ÁSZF az Önt és Webáruházunkat megillető jogokat és kötelezettségeket, a szerződés létrejöttének feltételeit, a teljesítési határidőket, a felelősségi szabályokat, valamint az elállási jog gyakorlásának feltételeit.

Abban az esetben, ha Ön nem ért egyet a jelen ÁSZF tartalmával, úgy nem jogosult a Webáruház tartamának megtekintésére és a rendelés leadására.

A Webáruházunk nem köt szerződést kiskorúakkal. Ön, Vevőként az Általános Szerződési Feltételek elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú.

 

Amennyiben jelen Általános Szerződési Feltételekkel, a Webáruház használatával, a megrendeléssel kapcsolatban kérdése van, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Bármely kérdése, vagy probléma esetén, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz a smvmuvesz@gmail.com E-mail címen!

 

Weboldal üzemeltetője:

Név: Abu Attila ev.

Székhely: 8000 Székesfehérvár, Zsolt utca 24.

Nyilvántartásba vevő hatóság:

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fejér Megyei Adó- és Vám igazgatósága

Egyéni vállalkozás nyilvántartásba vételi száma: 56300372

Adószám: 57655156-1-27

Képviselő: Abu Attila

Telefonszám: + 36 20 450 29 21

E-mail: abuattila93@gmail.com

Honlap/Weboldal: www.smvmuvesz.hu

Bankszámlaszám: 11773360-00564326

 

Tárhelyszolgáltató adatai:

Cégnév: Amazon Web Services, Inc.

Székhely: 410 Terry Avenue North, Seattle, WA 98109-5210

+1-206-266-4064

https://aws.amazon.com/

abuse@amazonaws.com

 

Webáruház használata

A szerződés tárgyát a Webáruházban található festmények, és nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom (festmények elkészítését bemutató videók) 6 (hat) hónapos megtekintési lehetősége - továbbiakban: „termék” - képezik, melyeknek pontos leírása a termékoldalon található. A termék mellett feltüntetésre kerülő árak bruttó árak, forintban értendők, ÁFÁ-t nem tartalmaznak, mivel az Eladó alanyi adómentes.

 

Árak

A termékek vételára a kiválasztott termék mellett feltüntetett ÁFA mentes bruttó ár, mely egy darab termékre vonatkozik. A videó tartalmak digitális módon kerülnek elérhetővé tételre, megküldésre, így esetükben a szállítási feltételekről nem kell rendelkezni. A festmények pedig főszabályként személyes átvétellel vehetők át az Eladó székhelyén a megrendeléstől számított 10 (tíz) munkanapon belül. Az Eladó és a Vevő közötti egyedi megbeszélés alapján lehetőség lehet Magyar Posta Zrt. általi szállítás (MPL postacsomag) igénybevételére. A kiszállítás pontos idejéről már a Magyar Postától kap értesítést!

 

Belföldi szállítási díj: 3.500,-Ft/csomag, amely a Vevőt terheli.

 

Bővebb információt itt talál: https://www.posta.hu/kuldemeny_kuldese/mpl_postacsomag

Eljárás hibás ár esetén

Előfordulhat, hogy a Webáruházban a termék hibás áron szerepel. Hibás áron nem áll módunkban a rendelést elfogadni. A termék hibás áron történő megrendelése esetén az Eladó és a Vevő között nem jön létre szerződés. Hibás áron történő rendelés estén is automatikus visszaigazoló E-mailt küldhet a rendszerünk, amely azonban nem tekinthető a rendelés elfogadásának. Ilyen esetben a hiba felismerése, illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a Vevőt az új adatokról. A Vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

Hibás ár esetén feltűnő értékaránytalanság áll fenn a termék/szolgáltatás valódi és feltüntetett ára között, amit egy átlagfogyasztónak azonnal észlelnie szükséges. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) alapján a szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre. Amennyiben a felek nem tudnak megállapodni a szerződéses feltételekben, azaz nincs meg a felek akaratát kölcsönösen és egybehangzóan kifejező nyilatkozat, abban az esetben nem beszélhetünk érvényesen létrejött szerződésről, amelyekből jogok és kötelezettségek fakadnának. Ennek alapján a hibás/téves áron visszaigazolt megrendelés semmis szerződésnek tekintendő.

Egyes termékek esetén előfordulhat, hogy a megadott kép és a termék leírása között adatbeviteli hiba miatt eltérés mutatkozik, erre az esetre a hibás árra vonatkozó szabályok vonatkoznak, és a hibáról a hiba felismerését követően azonnal tájékoztatjuk.

A vásárlás menete:

A Vevő a vásárlás során köteles saját, valós adatait megadni. Amennyiben a Vevő valótlan vagy valós, de más személyhez köthető adatokat ad meg, akkor az Eladó és Vevő között létrejövő szerződés semmis. A valótlan, pontatlan vagy téves adatokra visszavezethető teljesítési késedelemért, kárért nem vállalunk felelősséget.

 

Szükséges technikai feltétel

 • A nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom (videó) megtekintéséhez szükséges egy működő E-mail cím, amely a mai elvárásoknak megfelelő;
 • A nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom (videó) eléréséhez gmail címmel érdemes/kell rendelkeznie, amit megadott a vásárlásnál;
 • Ezzel a gmail fiókkal kell bejelentkeznie a Youtube videómegosztó portálra;
 • A nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom (videó) minden olyan informatikai készüléken és okos telefonon is megtekinthető, amely Youtube videómegosztó portálon közzétett videók megtekintésére alkalmas.

1. A termék kiválasztása

Termékeinket a főoldalon található termékkategóriákban és alkategóriákban találja meg. Az al-termékkategória kiválasztása után közvetlenül a termékek jelennek meg a termék cikkszámmal és megnevezéssel és árral együtt.

A megvásárolni kívánt termék rövid leírását a termék képére kattintva megnyíló termékoldalon, a termék képe melletti részen olvashatja. Videók esetében, a “Kattints ide” gomb használatával nézheti meg a termékismertető rövid videót (ez a funkció csak a videók esetében érhető el).


Szükséges technikai feltétel

 • A nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom (videó) megtekintéséhez szükséges egy működő E-mail cím, amely a mai elvárásoknak megfelelő;
 • A nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom (videó) eléréséhez gmail címmel érdemes/kell rendelkeznie, amit megadott a vásárlásnál;
 • Ezzel a gmail fiókkal kell bejelentkeznie a Youtube videómegosztó portálra;
 • A nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom (videó) minden olyan informatikai készüléken és okos telefonon is megtekinthető, amely Youtube videómegosztó portálon közzétett videók megtekintésére alkalmas.

 

2. A termék kosárba helyezése

A Vevő a kiválasztott videó tartalmat, azaz a terméket a „Kosárba” gombra kattintva tudja a kosárba helyezni, illetve összegyűjteni őket. A kosárba bármennyi terméket beletehet.
A Kosár tartalmának módosítása illetve törlése a rendelés leadása előtt lehetséges.

3. A kosár tartalmának megtekintése

A kosárba tett terméket, vagy termékeket a jobb felső sarokban található Kosár menüben tekintheti meg, az ikonra kattintva.

Itt lehetősége van a termékek mennyiségének javítására, módosítására vagy adott esetben a termék, vagy termékek kosárból történő törlésére.

Egy videótartalom Termékből csak egy darabot rendelhet egy Vásárló.

Amennyiben valamelyik terméket ki szeretné venni a kosárból, akkor kattintson a törlése gombra.

 

4. Adatok megadása

A kosárból a „pénztár” gombra kattintással jut el az adatok megadásához.

Itt kiválaszthatja, hogy regisztrált felhasználóként vagy regisztráció nélkül vásárok, illetve itt lehetősége van a regisztráció elvégzésére is.

A megrendelés véglegesítése előtt Önnek meg kell adnia a nevét, e-mail címét, telefonszámát, irányítószámát, lakcímét – helység, utca és házszámot (ha van, akkor emelet és ajtószám is).

 

5. Szállítási feltétel

Amennyiben a Vevő a festményt az Eladó székhelyén történő személyes átvétellel vásárolja meg (erre a vásárlástól számított 10 (tíz) munkanapon belül van lehetősége), akkor szállítási díj nem kerül felszámításra. Az Eladó és a Vevő közötti egyedi megbeszélés alapján lehetőség lehet Magyar Posta Zrt. általi szállítás (MPL postacsomag) igénybe vételére. A kiszállítás pontos idejéről már a Magyar Postától kap értesítést!

 

Belföldi szállítási díj: 3.500,-Ft/csomag, amely a Vevőt terheli.

 

Bővebb információt itt talál: https://www.posta.hu/kuldemeny_kuldese/mpl_postacsomag 

 

Amennyiben a Vevő a Webáruházban nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom (festmények elkészítését bemutató videó) megtekintésének 6 (hat) hónapos megtekintési lehetőségét vásárolja meg, úgy a digitális adattartalom (videó) a vásárlástól számított 6 (hat) hónapos hozzáféréssel kerül teljesítésre akként, hogy a digitális adattartalom (videó) elérhetőségéhez szükséges belépést a Vevő részére az Eladó a vásárlás napjától számított 6 (hat) hónapon át biztosítja.

 

6. Fizetési mód

A választható fizetési mód a festmények esetében bankkártyás fizetés, banki átutalás, és személyes átvétel esetén készpénzes fizetés is. A banki átutalás az Eladó OTP Banknál vezetett 11773360-00564326 számú bankszámlájára kell történjen, mely bankszámlaszámot a rendelést visszaigazoló e-mailben kap meg a Vásárló.

 

7. Adóalanyiság

A számlázási adatok megadásánál jelezheti, hogy magánszemélyként vagy cégként (egyéni vállalkozóként) vásárol. Amennyiben nem magánszemélyként vásárol, az adószámának megadása kötelező.

8. Számlázási adatok

Itt megadhatja, ha a számlát nem a megrendelő nevére kéri kiállítani.

9. A rendelés ellenőrzése

A rendelés elküldése előtt ellenőrizheti a kosár tartalmát, és a bevitt adatokat. Amennyiben hibát észlel, azt javítani is tudja, és a kosár tartalmát is megváltoztathatja.

10. A rendelés véglegesítése

A rendelését véglegesíteni csak az Általános Szerződési Feltételek és az Adatkezelési Tájékoztató elfogadása után tudja. A megrendelés elküldéséhez tudomásul kell vennie, hogy a megrendelése fizetési kötelezettséggel jár. A megrendelést az ÁSZF, az Adatkezelési Tájékoztató és a fizetési kötelezettség tudomásul vételének elfogadását követően a „megrendelés” gombra való kattintással lehet elküldeni.

A kosárba helyezett nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom (festmények elkészítését bemutató videó) 6 (hat) hónapos megtekintési lehetőségének megrendelésével a megrendelés elküldésével a Vevő kifejezetten, előzetes beleegyezését adja a videó tartalmak elérhetőségének megküldéséhez, azaz a Webáruház teljesítéséhez, és tudomásul veszi, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszti az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén őt mint fogyasztót megillető 14 (tizennégy) napon belüli indokolás nélküli elállási jogot. Festmény vásárlása esetén a Vevőt megilleti az átvételtől számított 14 napon belüli indokolás nélküli elállási jog.

11. Adatbeviteli hibák javításának lehetősége

A rendelés során a Vevőnek folyamatosan lehetősége van a bevitt adatok javítására, vagy törlésére. Amennyiben Ön a javítani kívánt adatlapon már tovább lépett, de még nem véglegesítette a rendelését, abban az esetben célszerű visszalépni és vissza ellenőrizni a lépéseket, ahol a módosítást már el tudja végezni.

Ön a megrendelés véglegesítésével tudomásul veszi, hogy az Eladó a Vevő hibás adatbeviteléből, illetve a pontatlanul megadott adatokból eredő Vevőt érő károkért nem vonható felelősségre. Az adatok módosítására a megrendelés teljesítését követően nincsen lehetőség. A kapott linket őrizze meg, pótlólag linket nem áll módunkban kiadni.

A rendelés során pontatlanul megadott E-mail cím, vagy a postafiók tárhelyének telítettsége a visszaigazolás hiányát okozhatja, ami megakadályozhatja a szerződés létrejöttét.

Webáruházunk feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Webáruház semmilyen módon nem felelős az Internetes hálózatban fennálló hálózati hiba miatti vételi eszközben a kommunikációs vonalakon történt meghibásodás, szoftver nem megfelelő működése, programhiba, technikai hiba következményeiért.

Felhívjuk figyelmét, hogy a megrendelt nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom (festmények elkészítését bemutató videó) megtekintéséhez a hozzáférés módját, és az ahhoz szükséges adatokat, az Ön által megadott E-mail címre küldjük meg, és ennek módosítására a megrendelés teljesítését követően nincsen lehetőség.

 

12. Rendelés visszaigazolása

A megrendelés befogadásáról a Vevő részére haladéktalanul visszaigazoló E-mailt küldünk. Ezen E-mail tájékoztatja a Vevőt a rendelés beérkezéséről, valamint a rendelés elfogadásáról és a fizetési adatokról,

Felhívjuk figyelmét, hogy a szerződés a Webáruházunk és Ön között a visszaigazolás alapján jön létre az ÁSZF-ben foglalt feltételek szerint.

Webáruházunk fenntartja a jogot, hogy E-mailban történő egyeztetéssel pontosítsa a megrendelés tartalmát.

Amennyiben a visszaigazoló E-mail nem kerül elküldésre, abban az esetben a Vevőt nem köti a megrendelés.

 

13. Fizetés – bankkártyás – banki átutalás – készpénz

A megrendelés végösszegének kiegyenlítése bankkártyával az OTP Simple Pay rendszeren keresztül, továbbá átutalással vagy készpénzben lehetséges. Egyéb fizetési mód nem áll rendelkezésre.

 

13.1 Bankkártyával

 

Elfogadott bankkártyák: Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro

 

Bankkártyás fizetés esetén a OTP Bank szolgáltatása a Simple Pay modulon keresztül tudja a fizetést végrehajtani.

A rendszer biztonságos csatornát használ és automatikus. A pénzügyi szolgáltató kizárólag a Vásárló által megadott, a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártya adatokat kapja meg a 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon. A megrendeléssel kapcsolatos személyes adatokról és a vásárlás tartalmára vonatkozó információkról a pénzügyi szolgáltató nem kap értesítést Szolgáltatótól. Másfelől, a fizetőoldal adattartalmáról az Eladó szintén nem értesül, azokat csak a pénzügyi szolgáltató érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a pénzügyi szolgáltató oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez a Vásárló internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást.

 

13.2 Banki átutalással

A banki átutalást az alábbi OTP Banknál vezetett számlaszámra kérjük teljesíteni:
11773360-00564326-00000000, számlatulajdonos: Abu Attila.

 • Bank neve: OTP Bank
 • Számlaszám: 11773360-00564326-00000000
 • Átutalásos fizetés esetén az smvmuvesz@gmail.com E-mail címről érkezik egy üzenet, amelyben megtalálható a bankszámlaszám, amire a megrendelés ellenértékét át kell utalni, illetve a neve az azonosító, amelyet közlemény rovatba fel kell tüntetni az átutalás során.

 

13.3 Készpénzben:

Az Eladó székhelyen vagy eltérő igény esetén, a megbeszélt helyen.

14. Termék ellenőrzése

A fizetési kötelezettség teljesítése után Webáruházunk E-mailt küld meg a Vevőnek. 

E-mail tartalma:

 • A vételár kiegyenlítése, átutalása után E-mailben kapja meg a videótartalom elérhetőségének linkjét;
 • A videóhoz az előzőek szerinti linket tartalmazó E-mail megküldésétől számított 6 (hat) hónapos hozzáférést biztosítunk a Vevőnek;
 • Amennyiben a kapott link nem működne, kérem, hogy haladéktalanul jelezze.

Webáruházunk feltételezi a vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Webáruház semmilyen módon nem felelős az internetes hálózatban fennálló hálózati hiba miatti vételi eszközben a kommunikációs vonalakon történt meghibásodást, szoftver nem megfelelő működése, programhiba, technikai hiba következményeiért.

Felhívjuk figyelmét, hogy a videótartalom elérhetőségének linkjét az Ön által megadott E-mail címre küldjük meg, és ezzel az E-mail címmel tudja megnézni – a megtekinthetőségi idő 6 (hat) hónapján belül - a megvásárolt videó tartalmat.

Az adatok módosítására a megrendelés teljesítését követően nincsen lehetőség.
A kapott linket őrizze meg, pótlólag linket nem áll módunkban kiadni.

Átvételkor Ön Vevőként köteles a terméket, azaz a megküldött digitális tartalom meglétét ellenőrizni. 

 

15. Elállási jog:

15. I. Fogyasztói tájékoztató a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom vásárláshoz

 

A 45/2014. korm. rendelet 29.§. (1) bek m.) pontja szerint a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az őt megillető 14 (tizennégy) napon belüli indokolás nélküli elállási jogot, úgy az elállás nem lehetséges.

Az elállási jog kizárólag a teljesítés megkezdését megelőzően gyakorolható a szerződés megkötésének napjától számított 14 (tizennégy) napon belül.

Ha Ön a fenti feltételek betartása mellett elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni postai úton, illetve E-mailban, elektronikus úton az alábbi címre: smvmuvesz@gmail.com

Ön határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a következők szerint:

 

Elállási / Felmondási nyilatkozat minta:

 

Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási jogomat az alábbi nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében:

Termék/ek neve:
Szerződéskötés időpontja / átvétel időpontja:
A fogyasztó neve:
A fogyasztó címe:
A fogyasztó aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt:


A Vevő saját szavaival is megfogalmazhatja az elállási jogának gyakorlására vonatkozó nyilatkozatát, nem köteles az ÁSZF-ben rögzített mintát használni.

 

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 (tizennégy) napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli.

Tájékoztatjuk, hogy Önt terheli annak bizonyítása, hogy az elállási jogot a fentiek szerint a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 13.§ - 19.§ - 20.§ - és 29.§-ban meghatározottak szerint gyakorolja.

 

Az elállási jog nem gyakorolható a 45/2014 (II.26.) Korm. Rendelet 29. §. (1) bekezdésében foglalt esetekben:

a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
b) olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, az elállási jog gyakorlására meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
c) olyan nem előre gyártott termékesetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
d) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
f) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
g) olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolhatómódon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
h) olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
i) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
j) hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
k) nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
l) lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
m) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az elállási jogát.

15. II. Fogyasztói tájékoztató a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján festmény vásárláshoz

Fogyasztónak a Ptk. 8:1. § 1. bekezdés 3. pontja szerint csak a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy minősül, így jogi személyek nem élhetnek az indokolás nélküli elállási joggal!

A fogyasztót a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. § szerint megilleti az indokolás nélküli elállás joga. A fogyasztó az elállási jogát

a.) termék adásvételére irányuló szerződés esetén a terméknek,

b.) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,

a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított határidőn belül gyakorolhatja, mely határidő 14 (tizennégy) nap.

A jelen pontban foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az itt pontban meghatározott elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.

Ha a szerződés megkötésére a fogyasztó tett ajánlatot, a fogyasztót a szerződés megkötése előtt megilleti az ajánlat visszavonásának joga, ami a szerződés megkötésére kiterjedő ajánlati kötöttséget megszünteti.

Elállási nyilatkozat, a fogyasztót megillető elállási vagy felmondási jog gyakorlása

A fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban biztosított jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján, vagy a honlapról is letölthető nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja.

A fogyasztó elállási nyilatkozatának érvényessége

Az       elállási jogot   határidőben     érvényesítettnek         kell            tekinteni,        ha        a fogyasztó nyilatkozatát határidőn belül elküldi. A határidő 14 (tizennégy) nap. A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy az elállás jogát e rendelkezéssel összhangban gyakorolta. Az Eladó a fogyasztó elállási nyilatkozatát annak megérkezését követően köteles elektronikus adathordozón visszaigazolni.

Az Eladó kötelezettségei a fogyasztó elállása esetén

Az Eladó visszatérítési kötelezettsége

Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, az Eladó legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 (tizennégy) napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket, így a szállítási díjat is. Felhívjuk a figyelmét, hogy ez a rendelkezés nem vonatkozik a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási mód választásával okozott többletköltségekre.

Az Eladó visszatérítési kötelezettségének módja

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelő elállás vagy felmondás esetén az Eladó a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján az Eladó a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti. A Fogyasztó által hibásan és/vagy pontatlanul megadott bankszámlaszám vagy postai cím következtében történő késedelem miatt az Eladó-t felelősség nem terheli.

Többletköltségek

Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, az Eladó nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket. Ilyen esetben a feltüntetett általános szállítási díjtételek erejéig áll fenn visszatérítési kötelezettségünk. 

Visszatartási jog 

Az Eladó mindaddig visszatarthatja a fogyasztónak visszajáró összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Utánvéttel vagy portósan feladott küldeményeket nem áll módunkban elfogadni. 

A fogyasztó kötelezettségei elállása vagy felmondása esetén 

A termék visszaszolgáltatása 

Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 (tizennégy) napon belül visszaküldeni, illetve az Eladónak vagy az Eladó által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

A termék visszaszolgáltatásával kapcsolatos költségek viselése

A fogyasztó viseli a termék visszaküldésének költségét. A terméket az Eladó címére kell visszaküldeni. Ha a fogyasztó a teljesítés megkezdését követően felmondja az üzlethelyiségen kívül vagy távollévők között kötött - szolgáltatás nyújtásra vonatkozó - szerződést, köteles a felmondás vállalkozással való közlése időpontjáig teljesített szolgáltatással arányos díjat a vállalkozás számára megfizetni. A fogyasztó által arányosan fizetendő összeget a szerződésben megállapított ellenszolgáltatás adóval növelt teljes összege alapján kell megállapítani. Ha a fogyasztó bizonyítja, hogy az ily módon megállapított teljes összeg túlzottan magas, az arányos összeget a szerződés megszűnésének időpontjáig teljesített szolgáltatások piaci értéke alapján kell kiszámítani. Kérjük vegye figyelembe, hogy utánvéttel vagy portósan visszaküldött terméket nem áll módunkban átvenni.

Fogyasztó felelőssége az értékcsökkenésért

A fogyasztó a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

Kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás

A fogyasztói tájékoztató jelen pontja a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 9. § (3) bekezdése felhatalmazása alapján a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alkalmazásával készült.

Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön az   Eladó   hibás   teljesítése   esetén   az   Eladóval   szemben   kellékszavatossági   igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Eladó számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát az Eladó költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Eladó adott okot. 

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított 2 (kettő) éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Ha a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés tárgya használt dolog, a felek rövidebb elévülési időben is megállapodhatnak; egy évnél rövidebb elévülési határidő ebben az esetben sem köthető ki érvényesen.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön az Eladóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét. 

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Eladó nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Használt termékek esetén alapesetben az általános szabályoktól eltérően alakulnak a szavatossági, jótállási jogok. A használt termékek esetében is beszélhetünk hibás teljesítésről, azonban figyelembe kell venni azokat a körülményeket, amelyek alapján a Vásárló bizonyos hibák előfordulására számíthatott. Az avulás folytán ugyanis egyes hibák jelentkezései egyre gyakoribbakká válnak, amelyek következtében azt, hogy egy használt termék ugyanolyan minőséggel rendelkezhet, mint egy újonnan vásárolt, nem lehet feltételezni. Ennek alapján a Vásárló csak az olyan hiányosságok tekintetében érvényesítheti a szavatossági jogait, amelyek a használtságból eredő hibákon felüliek, és azoktól függetlenül keletkeztek. Ha a használt termék hibás és erről a Fogyasztónak minősülő Vásárló a vásárláskor tájékoztatást kapott, az ismert hiba vonatkozásában a Szolgáltatónak nincs felelőssége.

Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – a kellékszavatossági igényt vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két

éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha

bizonyítani tudja, hogy:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a jótállási jogával?

Hibás teljesítés esetén az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján az Eladó jótállásra köteles.

Jogszabály írja elő a jótállás biztosítását az olyan tartós fogyasztási cikkek (pl.: műszaki cikkek, szerszámok, gépek) és alkatrészeik esetében, amelyek vásárlási értéke a 10 000 Ft-ot meghaladja. 

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet határozza meg a kötelező jótállás eseteit. Az ezen esetkörbe nem tartozó Termékek esetén az Eladó jótállást nem vállal. A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető. Ha a jótállásra kötelezett kötelezettségének a jogosult felhívására - megfelelő határidőben - nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni. A jótállás időtartama egy év. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik. Az egy éven túli esetleges jótállási igényekkel kapcsolatban szíveskedjen a gyártóhoz fordulni! 

Mi a viszonya a jótállásnak más szavatossági jogokkal?

A jótállás a szavatossági jogok (termék és kellékszavatosság) mellett érvényesül, alapvető különbség az általános szavatossági jogok és a jótállás között, hogy a jótállás esetén a fogyasztónak          kedvezőbb            a          bizonyítási      teher.

 

A 151/2003 Korm. Rendelet szerinti kötelező jótállás alá eső rögzített bekötésű, illetve a 10 kg- nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha a kijavítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a vállalkozás, vagy - a javítószolgálatnál közvetlenül érvényesített kijavítás iránti igény esetén – a javítószolgálat gondoskodik.

 

Az eladó vállalása a kötelező jótállás időtartama alatt nem tartalmazhat a fogyasztóra nézve olyan feltételeket, amelyek hátrányosabbak azoknál a jogoknál, amelyeket a kötelező jótállás szabályai biztosítanak. Ezt követően (1 év után) azonban az önkéntes jótállás feltételei szabadon állapíthatóak meg, azonban a jótállás ebben az esetben sem érintheti a fogyasztó jogszabályból eredő -így köztük a kellékszavatosságon alapuló jogainak fennállását.

Három munkanapon belüli csereigény

Webáruházon keresztüli értékesítés esetén is érvényesül a három munkanapon belüli csereigény intézménye. Három munkanapon belüli csereigényt a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alá tartozó tartós fogyasztási cikkek esetében lehet érvényesíteni, amely szerint, ha a 3 munkanapon belül érvényesíti valaki a csereigény intézményét, akkor az eladónak ezt úgy kell értelmeznie, hogy a termék az eladáskor már hibás volt és minden további nélkül a terméket ki kell cserélnie.

Mikor mentesül az Eladó a jótállási kötelezettsége alól?

Az Eladó a jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok a szavatossági jogosultságoktól függetlenül megilletik.

 

16. Szerzői jogi nyilatkozat

A Webáruház által megküldött valamennyi nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom (festmények elkészítését bemutató videó) szerzői jogi oltalom alatt áll. Ezen videó tartalmak felhasználása, közzététele az Eladó írásos engedélye nélkül tilos.

A Vevő részére megküldött videó többszörözése, az alábbiak szerint engedélyezett: 

Letöltés útján történő többszörözés kizárólag a mű ismételt megnézése végett a 6 (hat) hónapos megtekintési határidőn belül.

Semmilyen formában sem engedélyezett a megküldött videó többszörözése vagy tárolása elektronikus adattárban.

Tilos a művek fentiektől eltérő bármely technikai módszerrel bármely típusú adathordozóra történő többszörözése, átdolgozása, terjesztése, nyilvánossághoz közvetítése vagy más módon történő felhasználása az Eladó írásbeli engedélye nélkül.


Figyelem!

 • Az E-mailt valamint a kapott linket érdemes lementeni.
 • Pótlólag linket adni nem áll módunkban.
 • Kizárólag a megadott gmail fiókról tudja megnézni a videót.
 • Videót nem lehet másolni a jognyilatkozat szerint.

 

17. Kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás

A nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális tartalom vonatkozásában Ön nem gyakorolhatja a kellékszavatosság, termékszavatossággal kapcsolatos jogait, a digitális adattartalomra az 1997. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról szóló törvény rendelkezései az irányadók.

 

18. Panaszkezelés 

Amennyiben Önnek valamilyen panasza van a webáruházunkkal kötött szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát a következő elérhetőségen közölheti:

Abu Attila ev.

székhely (postai levelezési cím): 8000 Székesfehérvár, Zsolt utca 24.                                  

E-mail cím: smvmuvesz@gmail.com                     

 

Ön panaszát szóban vagy írásban közölheti. A szóbeli panaszt azonnal megvizsgáljuk, és szükség szerint orvosoljuk. Ha Ön a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, úgy a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontunkról haladéktalanul jegyzőkönyvet veszünk fel, és annak egy másolati példányát

a) személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben átadjuk Önnek,

b) telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panaszra adott érdemi válasszal egyidejűleg megküldjük Önnek.

A telefonon vagy elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panaszát egyedi azonosítószámmal látjuk el.

A panaszról felvett jegyzőkönyvnek tartalmazza az Ön nevét, lakcímét, a panasz előterjesztésének helyét, idejét, módját, a panaszának részletes leírását és a bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzékét.

A jegyzőkönyven közöljük a panasszal kapcsolatos álláspontunkat, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges.

A jegyzőkönyv tartalmazza továbbá a jegyzőkönyvet felvevő személy és - telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz kivételével – az Ön, mint fogyasztó aláírását, a jegyzőkönyv felvételének helyét és idejét, telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panasz egyedi azonosítószámát.

Az Ön írásbeli panaszát annak beérkezését követően 30 (harminc) napon belül érdemben megvizsgáljuk, és írásban megválaszoljuk, és intézkedünk annak közlése iránt. A panaszt esetlegesen elutasító álláspontunkat minden esetben indokoljuk.

A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig őrizzük, az azt ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatjuk.

A panasz elutasítása esetén Önt írásban tájékoztatjuk arról, hogy panaszával - annak jellege szerint - mely hatóság vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell továbbá az illetékes hatóság, illetve a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület székhelyét, telefonos és internetes elérhetőségét, valamint levelezési címét. A tájékoztatásnak arra is ki kell terjednie, hogy a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe vesszük-e a békéltető testületi eljárást.

A szóbeli panaszt azonnal megvizsgáljuk és szükség szerint orvosoljuk.

Ha Ön a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontunkról haladéktalanul jegyzőkönyvet veszünk fel, s annak egy másolati példányát átadjuk.

Az írásbeli panaszt 30 (harminc) napon belül írásban megválaszoljuk. A panaszt elutasító-álláspontunkat megindokoljuk. A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig megőrizzük, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatjuk

19. Jogorvoslat

Tájékoztatjuk, hogy a panaszának elutasítása esetén panaszával hatósági vagy békéltető testület

eljárását kezdeményezheti, az alábbiak szerint:

A Fogyasztó panasszal fordulhat a fogyasztóvédelmi hatósághoz:

A fogyasztóvédelmi hatóság kijelöléséről szóló 387/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet szerint közigazgatási hatósági ügyekben általános fogyasztóvédelmi hatóságként a Kormányhivatal jár el - http://www.kormanyhivatal.hu/hu/elerhetosegek

 

A fogyasztóvédelmi osztály és elérhetőségei:

Fejér Megyei Kormányhivatal

Közlekedési, Műszaki Engedélyezési, Mérésügyi és Fogyasztóvédelmi Főosztály

Fogyasztóvédelmi Osztály

Cím: 8000 Székesfehérvár, Honvéd utca 8.

levélcím: 8050 Székesfehérvár, Pf: 936.

Telefon: 06-22-501-751

email: fogyved@fejer.gov.hu

Ügyfélfogadás: H 8.00-12-00 és 13.00-15.30, Sz: 8.00-12.00 és 13.00-15.30, P: 8.00-12.00

 

A Fogyasztónak panasza esetén lehetősége van békéltető testülethez fordulni.

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok

egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a Szolgáltató kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

Online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén az eljárásra kizárólag a fővárosi kereskedelmi és iparkamara mellett működő békéltető testület illetékes.

Szolgáltatót a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli. Ennek keretében köteles a válasziratát megküldeni a békéltető testület számára és a meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételét biztosítani. Amennyiben a vállalkozás székhelye vagy telephelye nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van bejegyezve, a vállalkozás együttműködési kötelezettsége a fogyasztó igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.

A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A fogyasztó békéltető testülethez fordulás feltétele, hogy a fogyasztó megkísérelje a vitát közvetlenül a vállalkozással rendezni.

A közvetlen vitarendezés történhet személyesen a szolgáltató ügyfélszolgálatán, telefonon, e-mailben. További követelmény, hogy a testület eljárása iránti kérelem, melyet a testület elnökéhez kell benyújtani, tartalmazza az alábbiakat:

 • a fogyasztó neve, lakóhelye, tartózkodási helye;
 • annak a vállalkozásnak neve és székhelye, vagy telephelye mellyel a fogyasztó vitában áll;
 • ha a fogyasztó annál a testületnél kívánja kérelmét benyújtani, amelyiknek az illetékessége a szerződés teljesítésének helyéhez igazodik, akkor a fogyasztónak meg kell jelölnie a szerződés teljesítésének helyét;
 • a fogyasztó álláspontját a fennálló vitáról, valamint azokat a tényeket, bizonyítékokat amik alátámasztják saját álláspontját;
 • a fogyasztó azon nyilatkozatát, ami igazolja azt, hogy a vitát megkísérelte rendezni közvetlenül a vállalkozással;
 • a fogyasztónak nyilatkoznia kell továbbá arról is, hogy nem kezdeményezett eljárást a vitás ügyében másik békéltető testületnél, nem kezdeményezett közvetítői eljárást, illetve polgári peres eljárást;
 • tartalmaznia kell azt, hogy mit kér, milyen döntés meghozatalát várja a testülettől.
 • a fogyasztó aláírásának
 • Mindezek mellett a kérelemhez csatolni kell minden olyan iratot, melyre a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, továbbá azon iratokat is, melyek bizonyítják, hogy a fogyasztó megkísérelte a vita rendezését a vállalkozással, de az eredménytelen maradt.

 

Békéltető Testületek elérhetőségei:

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület
Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-500
Fax száma: (76) 501-538
Név: Dr. Horváth Zsuzsanna
E-mail cím: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület
Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.
Telefonszáma: (56) 510-610
Fax száma: (56) 370-005
Név: Dr. Lajkóné dr. Vígh Judit
E-mail cím: kamara@jnszmkik.hu;

Baranya Megyei Békéltető Testület
Címe: 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36.
Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109.
Telefonszáma: (72) 507-154
Fax száma: (72) 507-152

Név: Dr. Bodnár József
E-mail cím: bekelteto@pbkik.hu;

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület
Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Telefonszáma: (34) 513-010
Fax száma: (34) 316-259
Név: Dr. Rozsnyói György
E-mail cím: kemkik@kemkik.hu;

Békés Megyei Békéltető Testület
Címe: 5601 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
Telefonszáma: (66) 324-976, 446-354, 451-775
Fax száma: (66) 324-976
Név: Dr. Bagdi László
E-mail cím: bmkik@bmkik.hu; bekeltetes@bmkik.hu

Nógrád Megyei Békéltető Testület
Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a
Telefonszám: (32) 520-860
Fax száma: (32) 520-862
Név: Dr. Pongó Erik
E-mail cím: nkik@nkik.hu;

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Telefonszáma: (46) 501-091, 501-870
Fax száma: (46) 501-099
Név: Dr. Tulipán Péter
E-mail cím: bekeltetes@bokik.hu;

Pest Megyei Békéltető Testület
Címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. 2. em. 240.
Telefonszáma: (1)-269-0703
Fax száma: (1)-269-0703
Név: dr. Csanádi Károly
E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu
Honlap cím: www.panaszrendezes.hu

Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefonszáma: (1) 488-2131
Fax száma: (1) 488-2186
Név: Dr. Baranovszky György
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu;

Somogy Megyei Békéltető Testület
Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.
Telefonszáma: (82) 501-000
Fax száma: (82) 501-046
Név: Dr. Novák Ferenc
E-mail cím: skik@skik.hu;

Csongrád Megyei Békéltető Testület
Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék
Fax száma: (62) 426-149
Név: Dr. Horváth Károly
E-mail cím: info@csmkik.hu;

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület
Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180
Fax száma: (42) 311-750
Név: Görömbeiné dr. Balmaz Katalin
E-mail cím: bekelteto@szabkam.hu;

Fejér Megyei Békéltető Testület
Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
Telefonszáma: (22) 510-310
Fax száma: (22) 510-312
Név: Dr. Vári Kovács József
E-mail cím: fmkik@fmkik.hu; bekeltetes@fmkik.hu

Tolna Megyei Békéltető Testület
Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.
Telefonszáma: (74) 411-661
Fax száma: (74) 411-456
Név: Dr. Gáll Ferenc
E-mail cím: kamara@tmkik.hu;

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület
Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszáma: (96) 520-202; 520-217
Fax száma: (96) 520-218
Név: Horváth László
E-mail cím: bekelteto@gymskik.hu;

Vas Megyei Békéltető Testület
Címe: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
Telefonszáma: (94) 312-356
Fax száma: (94) 316-936
Név: Dr. Kövesdi Zoltán
E-mail cím: vmkik@vmkik.hu

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület
Címe: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.
Telefonszáma: (52) 500-749
Fax száma: (52) 500-720
Név: Dr. Hajnal Zsolt
E-mail cím: hbkik@hbkik.hu;

Veszprém Megyei Békéltető Testület
Cím: 8200 Veszprém, Budapest u.3.
Telefonszáma: 88/429-008, 
Fax száma: 88/412-150 
Név: dr. Vasvári Csaba elnök 
E-mail cím: info@bekeltetesveszprem.hu

Heves Megyei Békéltető Testület
Címe: 3300 Eger, Faiskola út 15.
Levelezési címe: 3301 Eger, Pf. 440.
Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék
Fax száma: (36) 323-615
Név: Dr. Gordos Csaba
E-mail cím: hkik@hkik.hu;

Zala Megyei Békéltető Testület
Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.
Telefonszáma: (92) 550-513
Fax száma: (92) 550-525
Név: Dr. Molnár Sándor
E-mail cím: zmbekelteto@zmkik.hu, zmkik@zmkik.hu

 

20. Bírósági eljárás 

Amennyiben a fogyasztó nem fordul békéltető testülethez, vagy az eljárás nem vezetett eredményre, úgy a fogyasztónak a jogvita rendezése érdekében lehetősége van bírósághoz fordulni.

 • A pert keresetlevéllel kell megindítani, amelyben az alábbi információkat kell feltüntetni:  
 • az eljáró bíróságot;
 • a feleknek, valamint a felek képviselőinek nevét, lakóhelyét és perbeli állását;
 • az érvényesíteni kívánt jogot, az annak alapjául szolgáló tényeknek és azok bizonyítékainak előadásával;
 • azokat az adatokat, amelyekből a bíróság hatásköre és illetékessége megállapítható;
 • a bíróság döntésére irányuló határozott kérelmet (kereseti kérelem).
  A keresetlevélhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát, amelynek tartalmára bizonyítékként hivatkozik.

 21 . Online vitarendezési platform

 1. A Fogyasztó panasza esetén igénybe veheti az Uniós online vitarendezési platformot. A platform igénybe vétele egy egyszerű regisztrációt igényel az Európai Bizottság rendszerében. Ezt követően pedig bejelentkezés után nyújthatja be panaszát a fogyasztó az online honlapon keresztül, amelynek címe:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

 

 

Jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a hatályos   jogszabályok rendelkezései az irányadók, különös tekintettel:

 

 • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”)
 • és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény,
 • a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet
 • évi LXXVI. törvény a szerzői jogról
 • évi CXX. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
 • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/302 RENDELETE (2018. február 28.) a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról
 • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet)

 

 

Az Általános Szerződési feltételekben használt fogalmak magyarázata:

 • Felek: Eladó és Vevő együttesen
 • Fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy
 • Fogyasztói szerződés: olyan szerződés, melynek egyik alanya fogyasztónak minősül
 • Honlap: a jelen Weboldal, amely a szerződés megkötésére szolgál
 • Szerződés: Eladó és Vevő között a Honlap/Weboldal és elektronikus levelezés igénybevételével létrejövő adásvételi szerződés
 • Távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz: olyan eszköz, amely alkalmas a felek távollétében – szerződés megkötése érdekében – szerződési nyilatkozat megtételére. Ilyen eszköz különösen a címzett vagy a címzés nélküli nyomtatvány, a szabványlevél, a sajtótermékben közzétett hirdetés megrendelőlappal, a katalógus, a telefon, a telefax és az internetes hozzáférést biztosító eszköz
 • Távollévők között kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak
 • Termék: a Honlap/Weboldal kínálatában szereplő, a Honlapon/Weboldalon értékesítésre szánt minden birtokba vehető forgalomképes ingó dolog, mely a Szerződés tárgyát képezi 
 • Vállalkozás: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személy

A www.smvmuvesz.hu Webáruház fenntartja a jogot a jelen Általános Szerződési Feltételek módosítására azzal, hogy a módosítás abban a weboldalon történő közzététellel lép hatályba.

Hatályos: Székesfehérvár, 2021. szeptember 21. napjától.

Online Pénztárca ÁSZF

Hatályos 2021. 11. 15-től

Online Pénztárca

Az Online Pénztárcába jóváírt kuponokat a Vásárló az adott rendelés teljesítése után, mindig csak a következő vásárlások során használhatja fel, mint egy utólagosan kapott kedvezményt. A Vásárló a következő vásárláskor kizárólag a korábbi fiókadataival belépve (e-mail cím, titkos kód) 10.000 Forintonként 500 Ft értékű kupont válthat be.

Az ONLINE GROUP Szolgáltató Korlátolt Felelőségű Társaság jogosult bármikor korlátozni A kuponok felhasználását, illetve a maximálisan összegyűjthető kuponok összeghatárát. Az ONLINE GROUP Szolgáltató Korlátolt Felelőségű Társaságnak jogában áll a már összegyűjtött kuponokat bármikor csökkenteni vagy megszüntetni, amiről az aktív felhasználók számára előzetes értesítést küld, amelyben tájékoztatást nyújt a csökkentésig vagy megszüntetésig gyűjtött, de még fel nem használt kuponok tekintetében.

A kuponok érvényességig az aktív partnereinknél felhasználhatók. Partnereink mindenkori elérhetősége a https://www.onlinepenztarca.hu oldalon megtekinthető.

A beváltás feltételei:

A kupon értékhatártól függetlenül felhasználható (10.000 Ft feletti végösszegű megrendelésekre).

A kupon készpénzre nem váltható át.

A kupon más kedvezménnyel, egyedi árral össze nem vonható.

A Vásárló megrendeléskor köteles jelezni a beváltási szándékát, más esetben a kupont sajnos nem tudjuk elfogadni. (Amennyiben online rendel, ezt a lehetőséget a rendszer automatikusan fel fogja ajánlani.)

Termék cseréje esetén az onlinePénztárcával való fizetés kizárólag a különbözetre vehető igénybe.

Az onlinePénztárcából való fizetés csak azon felhasználó számára lehetséges, aki aktív fiókkal rendelkezik az onlinePénztárcában.

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési Tájékoztató

1. AZ ADATKEZELŐ ADATAI:

Vállalkozó neve: Abu Attila egyéni vállalkozó

Székhely: 8000 Székesfehérvár, Zsolt utca 24.

Nyilvántartásba vevő hatóság:

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Egyéni vállalkozás nyilvántartásba vételi száma: 56300372

Adószám: 57655156-1-27

Telefonszám: +36 20 450 29 21
E-mail: abuattila93@gmail.com

 

2. AZ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ CÉLJA:

Az adatkezelő kijelenti, hogy magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen jogi közlemény (Adatkezelési Tájékoztató) tartalmát. A jelen Adatkezelési Tájékoztató célja a Vállalkozó (Eladó), mint adatkezelő ügyfelei, partnerei tájékoztatása személyes adataik kezeléséről. Az adatkezelő kizárólag a hatályos jogszabályok rendelkezéseivel összhangban, az adatkezelési és adatvédelmi rendelkezések előírásait szigorúan betartva végzi a személyes adatok kezelését, figyelembe véve a jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság, a célhoz kötöttség, adattakarékosság, pontosság, korlátozott tárolhatóság alapelveit.

Az adatkezelő megtesz minden olyan technikai és szervezési intézkedést, hogy partnerei személyes adatait biztonságos, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. rendelete illetve a vonatkozó jogszabályok által előírt módon kezelje.

Az adatkezelő fentieknek megfelelve alakította ki tevékenységét, készítette el szabályzatait, nyilvántartásait, iratmintáit, tájékoztatóit.

Az adatkezelő adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők az adatkezelő székhelyén és Weboldalán. Az adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására azzal, hogy az esetleges változásokról kellő időben értesíti ügyfeleit illetve az érintetteket.

Az adatkezelő elkötelezett partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Az adatkezelő az alábbiakban ismerteti adatkezelési tevékenységét.

 

3. SZEMÉLYI, TÁRGYI ÉS IDŐBELI HATÁLY:

A jelen Adatkezelési Tájékoztató személyi hatálya kiterjed az adatkezelőre, valamint azon természetes személyekre, akiknek az adatait a jelen Tájékoztató hatálya alá tartozó adatkezelések tartalmazzák, továbbá azon személyekre, akik jogait vagy jogos érdekeit az adatkezelés érinti.

A jelen Adatkezelési Tájékoztató tárgyi hatálya kiterjed az adatkezelő www.smvmuvesz.hu Weboldalon folytatott tevékenysége során felmerülő összes adatkezelésre. Az adatkezelő teljeskörű Adatkezelési Tájékoztatója elérhető székhelyén és a www.smvmuvesz.hu Weboldalán.

A jelen Adatkezelési Tájékoztató a jóváhagyás napján lép érvénybe, és újabb rendelkezésig, határozatlan ideig hatályos.

4. FONTOSABB FOGALOM-MEGHATÁROZÁSOK:

Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó bármely információ. Azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító, vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális, vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

Különleges adat: a személyes adatok különleges kategóriáiba tartozó minden adat, azaz a faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a genetikai adatok, a természetes személyek egyedi azonosítását célzó biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére, vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok.

Egészségügyi adat: egy természetes személy testi vagy pszichikai egészségi állapotára vonatkozó személyes adat, ideértve a természetes személy számára nyújtott egészségügyi szolgáltatásokra vonatkozó olyan adatot is, amely információt hordoz a természetes személy egészségi állapotáról.

Adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés-továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, illetve megsemmisítés.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza.

Adatfeldolgozó: az a természetes személy vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség, vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.

Közös adatkezelők: ha az adatkezelés céljait és eszközeit két vagy több adatkezelő közösen határozza meg, azok közös adatkezelőnek minősülnek.

Harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval, vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.

Az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez.

Adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

5. JOGSZERŰ ADATKEZELÉS AZ ADATKEZELŐNÉL:

A személyes adatok kezelésére az adatkezelőnél kizárólag az alább felsorolt esetekben kerül sor:

 1. ha az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez,
 2. az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél,
 3. az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges,
 4. az adatkezelés az érintett vagy egy másik természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme miatt szükséges,
 5. az adatkezelés az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges.

 

Az adatkezelés jogszerűségét az adatkezelő a tevékenysége minden fázisában vizsgálja, csak olyan adatot és addig kezel, amelynek célját, jogalapját igazolni tudja. Valamely jogalap feltételének megszűnése esetén az adatkezelés csak abban az esetben folytatható, ha az adatkezelő megfelelő másik jogalapot tud igazolni.

A jogalapok igazolásának módja fő szabály szerint az írásbeliség, a ráutaló magatartással létrejött jogalap esetén is vizsgálni kell, hogy az utólag egyértelműen igazolható-e. Kétség esetén az észszerűség és a gazdaságosság szempontjaira tekintettel törekedni kell a ráutaló magatartással létrejött adatkezelés írásbeli megerősítésére.

A hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén az érintett írásbeli hozzájárulását adja a személyes adatai kezeléséhez. A hozzájárulás formai kötöttség nélküli, de az utólagos bizonyíthatóság papír, vagy elektronikus alapú írásbeli hozzájárulást igényel.

Jogi kötelezettség teljesítése jogalapon alapuló adatkezelés az érintett hozzájárulásától független, mivel az adatkezelést jogszabály határozza meg. Az adatkezelés kötelező jellegétől függetlenül az érintett magánszeméllyel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés kötelező és nem kerülhető el, továbbá az érintett számára az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatást kell adni az adatai kezelésével kapcsolatos minden jelentős tényről.

A GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) szerint abban az esetben is lehetőség van személyes adatok kezelésére, ha az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett magánszemély az egyik fél, vagy az adatkezelés, adatfelvétel a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges. Az adatkezelő a szerződés teljesítése jogalappal a szerződés megkötése, teljesítése, megszűnése céljából kezelhet személyes adatokat.

6. Személyes adatok kezelése az adatkezelőnél:

Az adatkezelő Simon M. Veronika festőművész által alkotott festményeket, és nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom (festmények elkészítését bemutató videók) 6 (hat) hónapos megtekintési lehetőségét (a továbbiakban: „termék”) értékesíti online (saját Webáruházában). Ezen tevékenység elvégzése során kerül kapcsolatba természetes személyek személyes adataival. Az alábbi adatkezelési tevékenységet folytatja:

 

A. Az adatkezelő az általa forgalmazott termékek értékesítése kapcsán smvmuvesz.hu Weboldalán keresztül fogad megrendeléseket. A vásárlók magánszemélyek és jogi személyek egyaránt lehetnek. A Weboldalon történő vásárlás esetében a vásárló dönthet arról, hogy regisztrációt követően, vagy regisztráció nélkül vásárol. A regisztrált vásárlók belépést követően (E-mail cím, jelszó megadásával) megtekinthetik korábbi megrendeléseiket, a folyamatban lévő rendelések állapotát, jelenlegi helyzetét és számukra egyszerűbbé válik egy újabb megrendelés leadása, hiszen nem kell ismét megadni adataikat. Mind a regisztráció során, mind a regisztráció nélküli megrendelés esetében a vásárló nevét (jogi személy esetén a kapcsolattartó nevét is), címét (számlázási, szállítási), E-mail címét, telefonszámát, esetleg cégnevét és adószámát kéri el az adatkezelő. A személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződéses kötelezettségek teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont). Jogi személy esetén a kapcsolattartó személyes adatainak kezelésére kerül sor, mely az érintett hozzájárulása alapján történik (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont). Az adatkezelő az általa értékesített festmények, illetve a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom (festmények elkészítését bemutató videó) 6 (hat) hónapos megtekintési lehetőségének ellenértékéről számlát állít ki. A számla az érintett nevét, címét, továbbá jogi személy esetén annak adószámát tartalmazza. A számla kiállítása az adatkezelő jogszabályban rögzített kötelezettsége. A számlán szereplő személyes adatok kezelésének jogalapja tehát, jogi kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont). A számlán szereplő személyes adatokat az adatkezelő a Számviteli törvény 169. §-ában rögzített megőrzési kötelezettségnek eleget téve, 8 (nyolc) évig tárolja.

B. Feladatai ellátása során az adatkezelő ügyfelei, partnerei, vásárlói E-mail címeit, telefonszámait kezeli, szerződéses kötelezettségei teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont), vagy egyéni hozzájárulásuk értelmében (Általános Adatvédelmi Rendelet cikk (1) bekezdés a) pont).

 

C. Az adatkezelő munkája során szállítókkal és szolgáltatókkal is szerződéses viszonyban állhat, ami szintén alapot biztosít a személyes adatok kezelésére. Ez esetben a személyes adatok kezelésének jogalapja (magánszemély vagy egyéni vállalkozó esetében) a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet cikk (1) bekezdés b) pont), jogi személy kapcsolattartójának személyes adatai kapcsán az érintett kifejezett, előzetes tájékoztatáson alapuló hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

 

D. Az adatkezelő üzemelteti a smvmuvesz.hu Weboldalt. A Weboldalakon alkalmazott Cookie-k adatgyűjtése is személyes adatkezelésnek minősül. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

 

E. Az adatkezelőnél lehetőség van feliratkozni hírlevélre is, név, E-mail cím megadásával. A hírlevélre történő feliratkozás során az érintett nyilatkozik arról, hogy megismerte az adatkezelő Adatkezelési Tájékoztatójában foglaltakat, valamint arról is, hogy hozzájárulását adja-e személyes adatai marketing célú kezeléséhez. Az érintettet az Adatkezelési Tájékoztatóban írt jogok illetik meg és az ott írt módon és helyeken van lehetősége élni ezen Ennek megfelelően a hírlevél küldés során folytatott személyes adatkezelés jogalapja a feliratkozó kifejezett és írásos, megfelelő tájékoztatáson alapuló hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

 

F. Az adatkezelő közösségi oldalakat is üzemeltet, ahol szintén sor kerül személyes adatok kezelésére. Az adatkezelő a közösségi oldalakon is népszerűsíti tevékenységét, az általa forgalmazott festményeket és videókat. Ezeket az oldalakat az adatkezelő marketing célokra használja, további célja, hogy az érdeklődők megismerjék termékeit, szolgáltatásait. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet cikk (1) bekezdés a) pont).

 

G. Az adatkezelő alkalmanként fotó-, vagy videófelvételeket készít ügyfeleiről, a videók alapján elkészített festményekről. Amennyiben a felvételen felismerhető magánszemély látható, a felvétel elkészítésére és felhasználására – az adatkezelő Weboldalain, közösségi oldalain, vagy egyéb megjelenései kapcsán – kizárólag az érintett írásos, megfelelő tájékoztatáson alapuló, előzetes, önkéntes hozzájárulásával kerül Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

 

H. Az adatkezelő tevékenységével kapcsolatos panaszkezelés során az adatkezelés célja a panasz közlésének lehetővé tétele, az érintett és panasza azonosítása, valamint a törvény szerint kötelezően rögzítendő adatok felvétele, illetve a panasz kivizsgálása, annak rendezésével összefüggő kapcsolattartás. Megtett panasz esetén az ügyintézés, és így a személyes adatok kezelése – a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény alapján – kötelező. Ennek értelmében a személyes adatok kezelésének jogalapja a jogszabályban írt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet cikk (1) bekezdés c)  pont).

 

Az adatkezelő a fent írt adatkezelésekről adatkezelési nyilvántartást vezet. A nyilvántartás tartalmazza a személyes adatok törlésére megállapított határidőket is. A  nyilvántartás jelen Adatkezelési Tájékoztató mellékletét képezi.

 

7. AZ ADATKEZELŐVEL KAPCSOLATBAN ÁLLÓ ADATFELDOLGOZÓK, KÖZÖS ADATKEZELŐK:

Ha az adatkezelést az adatkezelő nevében más végzi, az adatkezelő kizárólag olyan adatfeldolgozókat vehet igénybe, amelyek megfelelő garanciákat nyújtanak az Általános Adatvédelmi Rendelet követelményeinek való megfelelésre, vagy az érintettek jogainak védelmét biztosító, megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket végrehajtják.

 

Az adatkezelő ezúton nyilatkozik, hogy munkája során kizárólag olyan adatfeldolgozókkal lép kapcsolatba, akik megfelelő garanciával rendelkeznek a GDPR rendeletnek való megfelelőségről és az érintettek jogainak védelmét biztosító, megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtásáról. Az adatfeldolgozók vonatkozó nyilatkozatai rendelkezésére állnak.

 

Az érintettek jelen Adatkezelési Tájékoztató megismerésével és tudomásul vételével elfogadják, hogy adatkezelő az alábbiakban felsorolt adatfeldolgozók és közös adatkezelők részére továbbítja személyes adataikat.

 

 • Adatfeldolgozó (és feladatai ellátása során önálló adatkezelő is) az adatkezelő által alkalmazott futár cég:
  • Magyar Posta Zrt.
  • 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
  • ugyfelszolgalat@posta.hu

 

 • A számlák kiállításával kapcsolatban az adatkezelő partnere:
  • hu
  • hu Kft.
  • 1031 Budapest, Záhony utca 7.
  • info@shu

 

 • A bankkártyával történő fizetés érdekében az adatkezelő adatfeldolgozója, aki egyben önálló adatkezelő is:

A személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződés teljesítése, majd ezt követően a jogszabályban írt megőrzési kötelezettség teljesítése.

 

 • Az adatkezelő       Weboldalainak      tárhelyét biztosító társaság  szintén       adatfeldolgozónak minősül:

 

 • Az adatkezelő levelezőrendszerének kiszolgálója is adatfeldolgozó:
  • Gmail (Google)
  • Google Ireland Limited
  • Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország
  • és
  • UNAS Online Kft.
  • 9400 Sopron, Kőszegi út 14
  • unas@unas.hu

 

 • További adatfeldolgozó a hírlevél küldéssel összefüggésben: unas.hu
  • UNAS Online Kft.
  • 9400 Sopron, Kőszegi út 14
  • unas@unas.hu

 

 • Szintén adatfeldolgozónak/közös adatkezelőnek minősül az adatkezelő közösségi oldalaihoz hozzáférési jogosultsággal rendelkező partner is: 

 

 • A felhő alapú online adatbázisban történő adattárolás során a szolgáltatás nyújtója adatfeldolgozónak minősül:
  • Google Ireland Limited
  • Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország

 

 • Az adatkezelő smvmuvesz.hu Weboldala által alkalmazott Google Analytics szolgáltatás használata miatt adatfeldolgozó:
  • Google Ireland Limited
  • Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország

 

 • A közösségi oldalak használata miatt adatfeldolgozó és közös adatkezelő partner:
  • Facebook Ireland
  • 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Írország

 

 • Az adatkezelő továbbítja ügyfelei személyes adatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére
 • Adatkezelő a webshopon belül található live chat alkalmazás
  • Smartsupp.com, s.r.o.
  • Šumavská 31
  • 602 00 Brno
  • Csehország
  • VAT ID: CZ03668681

 

A szerződött adatfeldolgozó és adatkezelő partnerek kizárólag az adatkezelő által adott     utasítás alapján (kivéve jogi előírás alkalmazása), titoktartási kötelezettséget vállalva kezelik a partnerek személyes adatait.

A személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződés teljesítése, majd ezt követően a jogszabályban írt megőrzési kötelezettség teljesítése.

8. Az adatkezelő által a Weboldalon kötött szerződésekkel kapcsolatos adatkezelés:

A számla tartalmazza a partner nevét, címét. A személyes adatok kezelésének jogalapja a jogszabályban írt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont). A számlán szereplő személyes adatok megőrzése tekintetében az adatkezelő a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény rendelkezéseinek megfelelően jár el, azokat 5 (öt) évig tárolja.

Az adatkezelő Weboldalán lehetőség van az adatkezelő (mint Eladó) által árusított nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom (festmények elkészítését bemutató videók) 6 (hat) hónapos megtekintési lehetőségének, valamint festményeknek a megvásárlására. A vásárláshoz az érintett Vevő megadja személyes adatait (név, E-mail cím, telefonszám, számlázási név, cím) és megvásárolja az adott online terméket (videó), vagy festményt. Az ilyen célból megadott személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont). Az adatkezelő a megvásárolt termék ellenértékéről számlát állít ki az érintett számára. A számla tartalmazza a vásárló
nevét, címét. A számla kiállítása az adatkezelő jogszabályban rögzített kötelezettsége.
A számlán szereplő személyes adatok kezelésének jogalapja tehát, jogszabályban írt
kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c)
pont). A számlán szereplő személyes adatok megőrzése tekintetében az adatkezelő a
kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII.
törvény rendelkezéseinek megfelelően jár el, azokat 5 (öt) évig tárolja.

 

9. A vevők részére kiállított számlák és az azokon szereplő személyes adatok kezelése:

Az adatkezelő a szolgáltatásai illetve termékei ellenértékéről számlát állít ki. A számla az érintett nevét, címét, jogiszemély esetén annak adószámát tartalmazza. A számlát jogszabályban írt kötelezettség teljesítése érdekében állítja ki az adatkezelő. A számlán szereplő személyes adatok kezelésének jogalapja a jogszabályban írt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont). A számlán szereplő személyes adatok megőrzése tekintetében az adatkezelő a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény rendelkezéseinek megfelelően jár el, azokat 5 (öt) évig tárolja.

 

10. Gyermekek adatainak kezelése:

Az érintett az adatkezelő Weboldalán a regisztráció, a vásárlás, a hírlevélre
való feliratkozás, a kapcsolatfelvételi űrlap és a Cookie-k használatával kapcsolatban
akként nyilatkozik, hogy 16. életévét betöltötte. 16 éven aluli személy nem regisztrálhat, nem vásárolhat, nem iratkozhat fel hírlevélre, nem használhatja a kapcsolatfelvételi
űrlapot és nem nyilatkozhat a Weboldal által alkalmazott Cookie-k elfogadásáról vagy
elutasításáról, tekintettel arra, hogy a GDPR 8. cikk (1) bekezdése alapján az
adatkezeléshez történő hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának
érvényességéhez törvényes képviselőjének engedélye szükséges. Az adatkezelőnek
nem áll módjában a hozzájáruló személy életkorát és jogosultságát ellenőrizni, így az
érintett szavatol azért, hogy a megadott adatai valósak.

 

11. E-mail címek, telefonszámok megőrzése során alkalmazott eljárás:
Az adatkezelő tevékenysége során partnerei, vásárlói, ügyfelei E-mail címét és
telefonszámát is megismeri. Az ilyen módon rendszerébe került személyes adatokat,
elsősorban szerződéses kötelezettségeinek teljesítése érdekében kezeli (Általános
Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont). Amennyiben a partnerrel kötött
szerződés megszűnt és jogszabályban írt őrzési kötelezettség sem vonatkozik az
adatok, dokumentumok megőrzésére, úgy a telefonszámok és az E-mail címek
törlésre kerülnek. Néhány esetben az adatkezelőnek továbbra is jogos érdeke fűződik
az adatok megőrzéséhez, ilyenkor kéri az érintett kifejezett és írásos hozzájárulását
személyes adatai őrzéséhez (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a)
pont).

 

12. Fényképek, videófelvételek készítése az adatkezelőnél:

Az adatkezelő alkalmanként fotó-, vagy videófelvételeket készít ügyfeleiről, az általuk készített alkotásokról. Amennyiben a felvételen felismerhető magánszemély látható, a felvétel
felhasználására – az adatkezelő Weboldalán, közösségi oldalain, vagy egyéb megjelenései kapcsán – kizárólag az érintett (16 éven aluli személy esetében a
törvényes képviselő) írásos, megfelelő tájékoztatáson alapuló hozzájárulásával kerül
sor. Előfordul, hogy a felvételt nem az adatkezelő készíti, hanem az ügyfél és saját
maga küldi el az adatkezelő részére. Az adatkezelő ezekben az esetekben is kéri az
érintett írásbeli, megfelelő tájékoztatáson alapuló hozzájárulását a felvétel
felhasználásához. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása (Általános
Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).
Amennyiben az érintett a hozzájárulást visszavonja és kéri a felvétel felhasználásának
megszüntetését, esetleg a felvétel törlését, az adatkezelő ezen kérésnek
haladéktalanul eleget tesz.

 

13. Az adatkezelő Weboldala:

Az adatkezelő elsősorban saját Weboldalán (www.smvmuvesz.hu) mutatja be
tevékenységét, szolgáltatásait. A honlap tájékoztatást ad a látogatók számára az
adatkezelő elérhetőségeiről, szolgáltatásairól is.

Az adatkezelő Weboldala működése során Cookie-kat használ. Az általuk nyert
személyes adatok kezelésének jogalapja a látogató hozzájárulása (Általános
Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

Cookie-k (Sütik):

A sütik feladata:

– információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;
– megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra
kerül(het)nek;
– megkönnyítik a Weboldal használatát;
– minőségi felhasználói élményt biztosítanak.
A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot,
ún. sütit (Cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző
visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van
összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját
tartalma tekintetében.

Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) Cookie-k:

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen
böngészhessék a Weboldalt, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető
szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés)
befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a
számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

Az érintett választása a Cookie-kal kapcsolatban:

Webböngésző Cookie-k:

A böngésző beállításaiban az érintett elfogadhatja, vagy elutasíthatja az új Cookie-kat
és törölheti a meglévő Cookie-kat. Azt is beállíthatja a böngészőben, hogy az minden
alkalommal értesítse, amikor új Cookie-kat helyeznek el a számítógépben, vagy más
eszközön. A Cookie-k kezelésével kapcsolatban további információkat találhat a
böngésző „help” funkciójában. Ha a látogató úgy dönt, hogy néhány, vagy az összes Cookie-t kikapcsolja, nem fogja tudni használni a Weboldal valamennyi funkcióját.
Az érintett az adatkezelő Weboldalán a Cookie-k használatával kapcsolatban akként
nyilatkozik, hogy 16. életévét betöltötte. 16 éven aluli személy a Cookie-k
használatával kapcsolatban nem nyilatkozhat, tekintettel arra, hogy a GDPR 8. cikk (1)
bekezdése alapján az adatkezeléshez történő hozzájárulását tartalmazó
jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének engedélye szükséges.
Az adatkezelőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy életkorát és jogosultságát
ellenőrizni, így az érintett szavatol azért, hogy a megadott adatai valósak.

A Weboldalon feltüntetett „Vélemények”-kel kapcsolatos személyes adatkezelés:
Az adatkezelő Weboldalán néhány korábbi ügyfél véleménye került feltüntetésre. A
vélemények keresztnév kiírásával szerepelnek. Kizárólag akkor kerül a Weboldalon
feltüntetésre a véleményező teljes neve (esetleg egyéb személyes adata) és
véleménye, amennyiben ehhez írásos, megfelelő tájékoztatáson alapuló
hozzájárulását adta. Az adatkezelő a személyes adatokat az érintett hozzájárulásának
visszavonásáig kezeli. A személyes adatkezelés jogalapja az érintett kifejezett és
írásos, megfelelő tájékoztatáson alapuló hozzájárulása (Általános Adatvédelmi
Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

A Weboldalon alkalmazott kapcsolatfelvételi űrlap:

A Weboldalon az oldal látogatójának lehetősége van kapcsolatba lépni az
adatkezelővel, egy kapcsolatfelvételi űrlap segítségével. Az űrlapon meg kell adni az
érdeklődő nevét, E-mail címét, telefonszámát. A személyes adatok kezelésének célja a kapcsolatfelvétel az oldal látogatójával és az adatkezelő szolgáltatásai iránt érdeklődővel. Amennyiben a kapcsolatfelvételt követően nem kerül sor megrendelésére (vásárlásra), haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül törlésre kerülnek az érdeklődő személyes adatai. Az adatkezelő a személyes adatokat a szerződés létrejötte érdekében, ezzel a jogalappal
kezeli (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont). Az űrlap
kitöltésével az érintett nyilatkozik arról, hogy megismerte az adatkezelő Adatkezelési
Tájékoztatóját és tudomásul vette az abban foglaltakat.
Az érintett az adatkezelő Weboldalán az ügyfélkapcsolati adatlap használatával
kapcsolatban akként nyilatkozik, hogy 16. életévét betöltötte. 16 éven aluli személy
az ügyfélkapcsolati adatlapon nem veheti fel a kapcsolatot az adatkezelővel,
tekintettel arra, hogy a GDPR 8. cikk (1) bekezdése alapján az adatkezeléshez történő
hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes
képviselőjének engedélye szükséges. Az adatkezelőnek nem áll módjában a
hozzájáruló személy életkorát és jogosultságát ellenőrizni, így az érintett szavatol
azért, hogy a megadott adatai valósak.

Az adatkezelő Weboldalán lehetőség van az adatkezelő által árusított festmények, és nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom (festmények elkészítését bemutató videók) 6 (hat) hónapos megtekintési lehetőségének megvásárlására. A vásárláshoz az érintett megadja személyes adatait (név, E-mail cím, telefonszám, számlázási név, cím) és megvásárolja az adott terméket. Az ilyen célból megadott személyes adatok kezelésének
jogalapja a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi
Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont). Az adatkezelő a megvásárolt termék
ellenértékéről számlát állít ki az érintett számára. A számla tartalmazza a vásárló
nevét, címét. A számla kiállítása az adatkezelő jogszabályban rögzített kötelezettsége.
A számlán szereplő személyes adatok kezelésének jogalapja tehát, jogszabályban írt
kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c)
pont). Az ilyen módon rögzített személyes adatokat az adatkezelő a jogszabályban
rögzített megőrzési kötelezettségnek eleget téve, 5 (öt) évig tárolja.
Az érintett az adatkezelő Weboldalán a festmény illetve az online termékek
megvásárlásával kapcsolatban akként nyilatkozik, hogy 16. életévét betöltötte. 16
éven aluli személy ilyen módon nem vásárolhat, nem fizethet elő ilyen módon,
tekintettel arra, hogy a GDPR 8. cikk (1) bekezdése alapján az adatkezeléshez történő
hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes
képviselőjének engedélye szükséges. Az adatkezelőnek nem áll módjában a
hozzájáruló személy életkorát és jogosultságát ellenőrizni, így az érintett szavatol
azért, hogy a megadott adatai valósak.

 

14. Hírlevélre történő feliratkozás:

Az adatkezelőnél lehetőség van feliratkozni hírlevélre is. A hírlevélre történő
feliratkozás során az érintett nyilatkozik arról, hogy megismerte az adatkezelő
Adatkezelési Tájékoztatójában foglaltakat, valamint arról is, hogy hozzájárulását adja-
e személyes adatai marketing célú (hírlevél küldés céljából) történő kezeléséhez. Az
érintettet az Adatkezelési Tájékoztatóban írt jogok illetik meg és az ott írt módon és
helyeken van lehetősége élni ezen jogaival. Ennek megfelelően a hírlevél küldés során
folytatott személyes adatkezelés jogalapja a feliratkozó kifejezett és írásos
hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).
A hírlevél küldéssel kapcsolatos adatkezelés célja a címzett teljeskörű általános, vagy
személyre szabott tájékoztatása a Weboldalon megjelenő újdonságokról, legújabb
hírekről, a vonatkozó és hatályos jogszabályoknak megfelelően. A hírlevélre és/vagy
DM célú levélküldésre történő feliratkozás önkéntes hozzájáruláson alapul, az adatkezelő természetesen lehetőséget ad arra, hogy az érintett bármikor
visszavonhassa hozzájárulását és leiratkozzon a hírlevélről.
Az érintett az adatkezelő Weboldalán a hírlevélre történő feliratkozással kapcsolatban
akként nyilatkozik, hogy 16. életévét betöltötte. 16 éven aluli személy a hírlevélre
nem iratkozhat fel, tekintettel arra, hogy a GDPR 8. cikk (1) bekezdése alapján az
adatkezeléshez történő hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának
érvényességéhez törvényes képviselőjének engedélye szükséges. Az adatkezelőnek
nem áll módjában a hozzájáruló személy életkorát és jogosultságát ellenőrizni, így az
érintett szavatol azért, hogy a megadott adatai valósak.

 

15. Az adatkezelő közösségi oldala:

Az adatkezelő Facebook oldalt is üzemeltet, ahol szintén sor kerül személyes adatok
kezelésére. Az adatkezelő a közösségi oldalon is népszerűsíti tevékenységét, termékeit, szolgáltatásokat. Ezt az oldalt az adatkezelő marketing célokra
használja, további célja, hogy az érdeklődők megismerjék edzéseit, szolgáltatásait.
https://www.facebook.com/smvfestotanoda
Az adatkezelő a Facebookon keresztül is átfogó személyes támogatást nyújt. Ha a
Facebookon keresztül intéz kérdést hozzá, igyekszik azt minél előbb megválaszolni. A
Facebook oldalon tudomására jutott adatokat kizárólag kérdésének
megválaszolásához használja, további reklám célokra nem.
A Facebook oldal használatának célja: közösségi média felületen történő reklámozás,
információk közlése. A Facebook a saját céljaira is használhatja az adatokat, köztük az
érintett profilozását és hirdetésekkel való megcélzását.
Az adatkezelő alkalmanként nyereményjátékot is szervez Facebook oldalán. Ilyenkor a nyertes személyes adatainak kezelésére kerül sor a nyeremény továbbítása
érdekében. A nyertes adatait az adatkezelő az érintett hozzájárulása (Általános
Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont) alapján kezeli és a jogszabályban
írt megőrzési idő figyelembevételével őrzi meg. Ahhoz, hogy a Facebookon keresztül kapcsolatba tudjon lépni az adatkezelővel, be kell jelentkeznie. Ehhez a Facebook adott esetben szintén személyes adatokat kér, illetve tárolja és feldolgozza azokat. Az adatkezelőnek nincs befolyása ezeknek az adatoknak a fajtájára, terjedelmére és feldolgozására, nem kap személyes adatokat a Facebook üzemeltetőjétől. További információt ezzel kapcsolatban a Facebook
oldalán talál. A Facebook oldalon követők személyes adatait az adatkezelő hozzájárulásuk
értelmében (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont) kezeli, a
hozzájárulást megadottnak tekinti azzal, hogy az adott személy kedveli, követi oldalát,
bejegyzéseit, illetve kommentet ír azokhoz.

16. Az adatkezelő tevékenységével kapcsolatos panaszkezelés:

Az adatkezelő tevékenységével kapcsolatos panaszkezelés során az adatkezelés célja
a panasz közlésének lehetővé tétele, az érintett és panasza azonosítása, valamint a
törvény szerint kötelezően rögzítendő adatok felvétele, illetve a panasz kivizsgálása,
annak rendezésével összefüggő kapcsolattartás. Megtett panasz esetén az ügyintézés, és így a személyes adatok kezelése – a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény alapján – kötelező. Ennek értelmében a személyes adatok kezelésének jogalapja a jogszabályban írt
kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c)
pont).
Az adatkezelő a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát 5 (öt) évig
megőrzi, ennek alapján a személyes adatokat is ezen időtartam alatt kezeli.

17. Az adatkezelés biztonsága:

Az adatkezelő kötelezi magát arra, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról,
megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és fenntartja azokat
az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok
védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan
felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden
olyan harmadik felet, akinek az adatokat továbbítja, vagy átadja, felhívja, hogy
tegyenek eleget az adatbiztonság követelményének. Az adatkezelő gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse. A kezelt adatokat kizárólag az adatkezelő és az általa igénybe vett adatfeldolgozó(k) ismerheti(k) meg, azokat harmadik, az adat megismerésére jogosultsággal nem rendelkező személynek nem adja át.

Az adatkezelő fokozottan ügyel ügyfelei, partnerei személyes adatainak biztonságára.
A jogszabályi rendelkezések maradéktalan betartása mellett jár el és ezt megköveteli
valamennyi partnerétől is. A személyes adatok védelme magában foglalja a fizikai
adatvédelmet is (a dokumentumok zárható helyiségben való tárolása), valamint az
informatikai védelmet is. Az adatkezelő az érintett által megadott személyes adatokat elsődlegesen a jelen Adatkezelési Tájékoztatóban megadott adatfeldolgozó(k) szokásos védelmi rendszerekkel ellátott szerverein, részben a saját informatikai eszközein, papír
adathordozó esetén székhelyén, megfelelően elzárva tárolja.
Az érintettek elismerik és elfogadják, hogy személyes adataik megadása esetén az
adatok védelme teljes mértékben az interneten és a számítógépes rendszerben nem
garantálható. Jogosulatlan hozzáférés vagy adatmegismerés – adatkezelő
erőfeszítéseinek ellenére történő – bekövetkezésekor a jelen tájékoztatóban írtak
szerint szükséges eljárni.

18. Az adatkezeléssel érintettek jogai:

– Átlátható tájékoztatás: Jelen Adatkezelési Tájékoztató is azt a célt szolgálja, hogy világos, tömör, átlátható, érthető információkat nyújtson az adatkezelőnél alkalmazott
adatkezelési tevékenységről.

– Hozzáférési jog: Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra
vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha
ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz
és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

 • az adatkezelés célja,
  · az érintett személyes adatok kategóriái,
  · azon címzettek, akikkel a személyes adatokat közölték,
  · a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama.
  Az adatkezelőtől a fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, E-mail címen:

Abu Attila egyéni vállalkozó

Székhely: 8000 Székesfehérvár, Zsolt utca 24.
E-mail: abuattila93@gmail.com
Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 (harminc) napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az E-mailen küldött kérelmekre, E-mail útján válaszol az érintetteknek.

– Helyesbítéshez való jog: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.
Az adatkezelőtől a fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, E-mail címen:
Abu Attila egyéni vállalkozó

Székhely: 8000 Székesfehérvár, Zsolt utca 24.
E-mail: abuattila93@gmail.com
Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 (harminc) napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az E-mailen küldött kérelmekre, E-mail útján válaszol az érintetteknek.

– Törléshez való jog: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő törölje a rá vonatkozó személyes adatokat. Az adatkezelő – ezen kérelem alapján – köteles törölni a
személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:
· a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat
gyűjtötték,
· az érintett visszavonja korábban adott hozzájárulását és az adatkezelésnek
nincs más jogalapja,
· az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező
jogszerű ok az adatkezelésre,
· a személyes adatokat jogellenesen kezelték,
· uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez
szükséges törölni az adatokat.
Az adatkezelőtől a fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, E-mail címen:
Abu Attila egyéni vállalkozó

Székhely: 8000 Székesfehérvár, Zsolt utca 24.
E-mail: abuattila93@gmail.com
Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 (harminc) napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az E-mailen küldött kérelmekre, E-mail útján válaszol az érintetteknek.

– Adatkezelés korlátozásához való jog: Érintett jogosult kérni, hogy az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, elsősorban akkor, ha:
· vitatja az adatok pontosságát,
· jogellenesnek tartja az adatkezelést, de valamilyen okból mégsem kéri az
adatok törlését.
Az adatkezelőtől a fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, E-mail címen:
Abu Attila egyéni vállalkozó

Székhely: 8000 Székesfehérvár, Zsolt utca 24.
E-mail: abuattila93@gmail.com
Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 (harminc) napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az E-mailen küldött kérelmekre, E-mail útján válaszol az érintetteknek.

– Adathordozhatósághoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat tagolt, széleskörben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.
Az adatkezelőtől a fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, E-mail címen:
Abu Attila egyéni vállalkozó

Székhely: 8000 Székesfehérvár, Zsolt utca 24.
E-mail: abuattila93@gmail.com
Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 (harminc) napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az E-mailen küldött kérelmekre, E-mail útján válaszol az érintetteknek.

– Tiltakozáshoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból, bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen, az Európai Parlament
és a Tanács (EU) 2016/679. rendeletének 21. cikkében írt módon.
Az adatkezelőtől a fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, E-mail címen:
Abu Attila egyéni vállalkozó

Székhely: 8000 Székesfehérvár, Zsolt utca 24.
E-mail: abuattila93@gmail.com
Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 (harminc) napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az E-mailen küldött kérelmekre, E-mail útján válaszol az érintetteknek.

– Az érintettet megillető jog automatizált döntéshozatal esetén: Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna, vagy őt jelentős mértékben érintené.
Automatizált döntéshozatal minden olyan eljárás vagy módszertan, melynek során technikai automatizmus értékeli ki az érintett személyes jellemzőit és amely rá nézve joghatással jár vagy őt jelentős mértékben érinti. Az adatkezelő nem alkalmaz olyan profilozásra is alkalmas informatikai automatizmusokat, melyek az érintett jogaira nézve jelentős kihatással bírnak.
Az adatkezelőtől a fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, E-mail címen:
Abu Attila egyéni vállalkozó

Székhely: 8000 Székesfehérvár, Zsolt utca 24.
E-mail: abuattila93@gmail.com
Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 (harminc) napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az E-mailen küldött kérelmekre, E-mail útján válaszol az érintetteknek. Az adatkezelő vállalja, hogy minden olyan címzettet tájékoztat a fenti jogokkal kapcsolatban részére küldött kérelmekről, akivel a személyes adatokat közölte,
kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul. Vállalja továbbá, hogy a fenti kérelmek elintézéséről az azokkal kapcsolatos döntésről legkésőbb 30 (harminc) napon belül értesíti az érintettet (kérelmezőt).

19. Adatvédelmi incidens:

Adatvédelmi incidensnek minősül a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését, az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi. Adatvédelmi incidens esetén az adatbiztonság sérülésének komoly veszéllyel

fenyegető szintűnek kell lennie, tehát a sérülésnek olyan fokúnak kell lennie, amely a
személyes adatok:
– megsemmisülésével,
– elvesztésével,
– megváltoztatásával,
– jogosulatlan közlésével vagy
– jogosulatlan hozzáférésével jár együtt.
Incidensnek minősül, ha a fentiek közül bármelyik bekövetkezik, de ez nem zárja ki, hogy több pont is megvalósuljon egyszerre. Nem csupán a szándékos, rosszindulatú magatartások tartoznak e körbe, hanem a gondatlanságból elkövetett sérülések is. Az incidens tehát akkor következik be, ha véletlen vagy jogellenes cselekmény okozza.

Adatvédelmi incidensnek minősülnek például:
– személyes adatok dokumentumon, hordozható eszközön, adathordozón vagy informatikai rendszeren (pl. levelezéssel) történő illegális továbbítása,
– illetéktelen hozzáférések személyes adatokat kezelő informatikai rendszerhez vagy alkalmazáshoz,
– személyes adatokat tartalmazó adatbázis részének vagy egészének sérülése, vagy elvesztése,
– az informatikai rendszer részének vagy egészének használhatatlanná válása vírus, vagy egyéb rosszindulatú szoftver által, stb.

Az adatvédelmi incidens megfelelő és kellő idejű intézkedés hiányában fizikai, vagyoni, vagy nem vagyoni károkat okozhat a természetes személyeknek, többek között a személyes adataik feletti rendelkezés elvesztését, vagy a jogaik korlátozását, a hátrányos megkülönböztetést, a személyazonosság-lopást, vagy a személyazonossággal való visszaélést, a pénzügyi veszteséget, az álnevesítés engedély nélküli feloldását, a jó hírnév sérelmét, a szakmai titoktartási kötelezettség által védett személyes adatok bizalmas jellegének sérülését, illetve a szóban forgó természetes személyeket sújtó egyéb jelentősgazdasági vagy szociális hátrányt.
Egy esetleges adatvédelmi incidens bekövetkezése esetén (kivéve, ha az adatvédelmi
incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és
szabadságaira nézve) az adatkezelő haladéktalanul bejelentést tesz a Nemzeti
Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé. Amint az incidens az adatkezelő
tudomására jut, azt indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 (hetvenkettő)
órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenteni köteles.
Ha a bejelentés 72 (hetvenkettő) órán belül nem tehető meg, abban meg kell jelölni a késedelem
okát, az előírt információkat pedig – további indokolatlan késedelem nélkül –
részletekben is közölni kell.

Az adatvédelmi incidens bejelentéséhez a Nemzeti Adatvédelmi és
Információszabadság Hatóság a honlapján külön e célra létrehozott rendszert
üzemeltet, amelyen keresztül a bejelentések elektronikus úton megtehetők.
Az adatkezelő nyilvántartja az adatvédelmi incidenseket, feltüntetve az adatvédelmi
incidenshez kapcsolódó tényeket, annak hatásait, és az orvoslására tett
intézkedéseket. Az adatkezelőnek nyilván kell tartani az incidensekkel kapcsolatos
adatokat, köztük az okait, a történéseket és az érintett személyes adatok körét.
Emellett szerepelnie kell még a nyilvántartásban az incidensek hatásainak és
következményeinek, valamint az orvoslásukra tett intézkedéseknek és az adatkezelő
következtetéseit is (például: miért gondolja, hogy az incidens nem bejelentésköteles,
vagy ha a bejelentés késedelmesen történik, akkor mi volt a késedelem oka).
Nem szükséges bejelenteni a felügyeleti hatóságnak azt az incidenst, amely
valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és
szabadságaira nézve.

Amennyiben az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár az
adatkezelőpartnereinek, ügyfeleinek jogaira és szabadságaira nézve, haladéktalanunk
tájékoztatja erről az érintett partnert. Az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni
kell a legfontosabb információkat és intézkedéseket.

Az érintettet nem kell a fentiek szerint tájékoztatni, ha az alábbi feltételek bármelyike
teljesül:
– az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott
végre és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok
tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket, amelyek a
személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára
értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
– az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket
tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett
magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
– a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az
érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy
olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az értintettek hasonlóan
hatékony tájékoztatását.

20. Tájékoztató a vonatkozó jogszabályokról:

– 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információ-
szabadságról (Info. tv.);
– Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) –
a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében
történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK
rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);
– 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
– 2012. évi CXLVII. törvény a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a
kisvállalati adóról.

21. Bírósághoz fordulás joga:

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A
bíróság az ügyben soron kívül jár el.

22. Adatvédelmi hatósági eljárás:

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 0613911400
Fax: 0613911410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: http://www.naih.hu

23. Egyéb rendelkezések:

Az adatkezelő az e tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor ad tájékoztatást. Ilyen esetekben a hatályos jogszabályok rendelkezéseit tekintik irányadónak.
Az adatkezelő ezúton tájékoztatja ügyfeleit, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó
hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és
Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály
felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása,
illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt. Az
adatkezelő a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok
körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a
megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.
Az Adatvédelmi Hatóság Weboldala további információkat tartalmaz a jelen
Adatkezelési Tájékoztatóban hivatkozott adatvédelmi jogokról.

Székesfehérvár, 2021. szeptember 21.

                                                                                                                                                                  Abu Attila egyéni vállalkozó

 

 1. SZÁMÚ MELLÉKLET

Személyes adat kezelésének megnevezése

Az adatkezelés célja

Az adatkezelés jogalapja

 

A személyes adat törlésére nyitva álló határidő

1. A szolgáltatás igénybevétele során rögzített egyéb személyes adatok (lakcím).

Az érintett azonosítása, a számla kiállítása.

A szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk
(1) bekezdés b) pont).

A jogszabályban előírt megőrzési kötelezettség (5 év) leteltét követő 30 (harminc) napon belül.

2. Vásárlása esetén a vevő személyes adatai (név, cím, telefonszám, E-mail cím). A szerződés teljesítése. A szerződéses kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont), majd a jogszabályban írt megőrzési kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont). A jogszabályban előírt megőrzési kötelezettség (5 év) leteltét követőn 30 (harminc) napon belül.

3. A vevők (természetes személy, egyéni vállalkozó esetén) számára kiállított számlán szereplő
személyes adatok. Jogszabályi kötelezettség teljesítése, a számla kiállítása. Jogszabályon
alapuló kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk 1) bekezdés c)
pont). A jogszabályban előírt megőrzési kötelezettség (5 év) leteltét követő 30 (harminc) napon belül.

4. Beérkező E-mailekkel (feladók E-mail címével), telefonszámokkal kapcsolatos adatkezelés. Szerződéses kötelezettség teljesítése érdekében, vagy hozzájárulás alapján. Szerződésben vállalt
kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont), vagy az
érintett hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont). A hozzájárulás visszavonása esetén, haladéktalanul. A szerződés megszűnését követő 10 (tíz) munkanapon belül, kivéve, ha jogszabály rendelkezik a szerződéssel kapcsolatban megőrzési kötelezettségről (a kötelezettség leteltét követő 30 (harminc) napon belül).

5. A Facebook oldal használata során az adatkezelő tudomására jutott személyes adatok. Az adatkezelő szolgáltatásainak népszerűsítése, információk megosztása érdekében. Az érintett
hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont). A hozzájárulás
visszavonását követően haladéktalanul.

6. A Weboldal által kezelt Cookie-k adatgyűjtése során rögzített személyes adatok.

A felhasználói élmény növelése, a Weboldal fejlesztése. Az érintett hozzájárulása alapján
(Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont). A hozzájárulás visszavonását
követően haladéktalanul, de legkésőbb 3 (három) munkanapon belül.

7. A Weboldalon feltüntetett vélemények közzététele során esetlegesen megadott személyes
adatok (pl.: név, képmás). Referencia, a szolgáltatás illetve Weboldal népszerűsítése céljából. Az érintett hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont). A hozzájárulás
visszavonását követően haladéktalanul.

8. A Weboldalon működő kapcsolatfelvételi űrlap használata során megadott személyes adatok
(név, E-mail cím). Kapcsolatfelvétel céljából. Szerződés létrehozása érdekében (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont). A kapcsolatfelvételt követően haladéktalanul, de
legkésőbb 3 munkanapon belül, kivéve, ha a szerződéses kapcsolat létrejön.

9. A hírlevélre történő feliratkozás során megadott személyes adatok. Hírlevél küldése érdekében. Az érintett hozzájárulása alapján (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont). A hozzájárulás visszavonását követően haladéktalanul.

10. Az ügyfelekről készített fénykép- és videófelvételeken szereplő képmás. A termékek, szolgáltatások és a Weboldal népszerűsítése, a felvételek Weboldalon, közösségi oldalakon és
egyéb megjelenések kapcsán történő felhasználása. Az érintett (16 éven aluli személy esetében a
törvényes képviselő) hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a)
pont). A hozzájárulás visszavonását követően haladéktalanul, de legkésőbb 3(három) munkanapon belül.

11. A panaszkezelés során megismert személyes adatok. A panasz beazonosítása és kezelése érdekében. A jogszabályban írt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk
(1) bekezdés c) pont). A jogszabályban előírt megőrzési kötelezettség (5 év) leteltét követőn 30 (harminc) napon belül.